Cinikův blog

25 listopadu, 2009

Saturnin a Wikipedie

Filed under: Wikipedie — Tagy:, , — cinicius @ 8:44 am

Před třemi dny jsem udělal pořádek v Saturninech na Wikipedii. Především jsem přesunul článek o románu na lokaci Saturnin (román) a na stránku Saturnin umístil článek o jménu Saturnin.

Samozřejmě se rychle objevil kolega, kterému „logické uspořádání“ a „primární význam“ mnoho neříkají a s „nevyvratitelným argumentem“ (koukni se do googlu) tvrdí, že jako hlavní význam patří na stránku bez rozlišovače román, protože ten budou čtenáři hledat nejčastěji.

Mimochodem, je pravda, že momentálně je román na internetu atypicky četnější, než film, byť ne o moc, – páč je tam spousta zpráv o tom, že vyhrál nějaké dvě ankety. Ty zprávy ovšem rychle zmizí – jestlipak to pak bude kolega chtít přesunovat obráceně? Ne nebude, protože najednou mu logické uspořádání není cizí: přece film je odvozen z knihy, takže kniha bude mít přednost i poté, co se film stane četnější… 🙂

Nu nic, uvidíme, jak se to bude vyvíjet, každopádně mne zjištění, že nejvýznamnější ze sv. Saturninů, Saturnin z Toulouse, nemá na netu žádný pořádný českypsaný článek, vedlo k tomu, abychom v našem časopise Duše a hvězdy tento týden představili právě tohoto svatého.

Takže jeden velký Saturnin,nikoliv sluha a nikoliv imaginární.

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Blog na WordPress.com.